PUPPIES

Je puppy heeft een zachtere vacht dan wanneer hij of zij volwassen is. Veel baasjes denken dan ook dat hun puppy nog geen vachtverzorging nodig hebben. Hiermee slaan zij echter de plank goed mis. Helaas zien wij met regelmaat honden binnenkomen, die het niet gewend zijn om aangeraakt te worden met een borstel, of die niet willen dat je de nageltjes knipt.

Sommige honden raken zelfs volkomen in paniek als ze gewassen worden, om over föhnen nog maar te zwijgen. Het beste is een eerste afspraak te maken als de pup ongeveer 3 maanden oud is en volledig ingeënt.Wacht er ook niet te lang mee omdat dit ook bij de socialisatie hoort van een pup. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.

Wat gebeurt er bij de eerste een afspraak?

  • De pup wordt op de tafel gezet en gerust gesteld waar nodig.

  • Ze wordt gecontroleerd op klitten en zal geborsteld worden.

  • Er volgt wat knipwerk daar waar nodig om te wennen.

  • De voetjes kunnen geknipt worden en voor de oogjes kan wat haar weggehaald worden. Tevens zullen we de föhn alvast laten horen en eventueel de tondeuse.

  • Het is zeer belangrijk dat dit in een ontspannen sfeer gebeurt en zeker niet onder dwang.

Daarna kan de hond nog even spelen in de trimsalon en zal beloond worden met wat lekkers. Het wassen kan ook in overleg, met een speciale puppy shampoo. Wij adviseren dan ook om meteen een vervolg afspraak te maken zodat de hond goed bijgehouden kan worden en klitvorming voorkomen wordt.

Echt een investering waard voor een goede relatie in de toekomst!